צבי מלחין ז"ל - האיש שלכד את אייכמן בידיו
השבוע אנו מציינים את יום השנה לפטירתו של לוחם המוסד צבי מלחין, שהלך לעולמו ב-1 במרץ 2005 והוא בן 77.
מלחין, שבתפקידו האחרון במוסד שימש כראש אגף מבצעי, זכור במיוחד ממבצע פינאלה - לכידת אייכמן בארגנטינה. הלכידה שהובילה למשפט אייכמן - נקודת שינוי דרמטית בחיי מדינת ישראל, ובחיי היהודים בארץ ובעולם.
בטכנולוגיה חדשנית של MYHERITAGE עובדה תמונה שלו לסרטון קצרצר, המובא כאן לפניכם.

על צבי מלחין (המקור - ויקיפדיה)
בגיל 12 הצטרף ל"הגנה" ואחר כך הצטרף לצה"ל כמומחה חבלה וחומרי נפץ.
הוא שירת 27 שנים בארגוני הביון של ישראל - שירות הביטחון הכללי והמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. שימש מפקד יחידה שביצעה מבצעים מיוחדים באירופה. כמפקד המבצעים נטל חלק במספר רב של פעולות חשאיות והנהיג מספר פעולות שזכו לתהילה רבה. היה שותף לחשיפת המרגל הסובייטי ישראל בר (ביחד עם השב"כ) וכן הנהיג מבצע נגד מדענים נאצים שסייעו למצרים לפתח נשק נגד ישראל אחרי מלחמת העולם השנייה. זכה בשני פרסי ביטחון ישראל.
המבצע המפורסם ביותר שמלחין השתתף בו התרחש ב-11 במאי 1960. במבצע זה מלחין, רפי איתן, צייד הנאצים משה תבור ומספר סוכני מוסד אחרים - תחת פיקודו הישיר של איסר הראל, נסעו לארגנטינה ושם לכדו את אדולף אייכמן.
באמצעות ערנותה של הקהילה היהודית בארגנטינה ועזרה ממקור חסוי בגרמניה הצליח "המוסד" לגלות את מקום המצאותו של אייכמן, ראש המדור היהודי באס אס, איש הביצוע בארגון השמדת יהודי אירופה ואחד מהוגי הפתרון הסופי, שהצליח להימלט ולהיעלם בתום מלחמת העולם השנייה למשך חמש עשרה שנה. אייכמן נלכד בפעולה של "המוסד" בפיקודו האישי של איסר הראל בשטח. צבי מלחין הוא שביצע את החטיפה בפועל. הוא קרא לו "רק רגע", לכאורה כדי לשאול אותו שאלה, ואז הפיל אותו אל הקרקע והתגלגל עמו אל תעלה בשולי הדרך. הוא נאבק עם אייכמן, ואז גרר אותו למכונית שבה חיכו לו סוכני "המוסד".
ב-1976 פרש מלחין מהמוסד ופנה לעסקים אזרחיים. הוא שינה את שמו לפטר מלקין והקדיש את זמנו לציור, מקצוע שהיה הכיסוי שלו בעת שירותו במוסד.
בנוסף, פרסם שישה ספרים ושימש כיועץ פרטי בינלאומי למלחמה בטרור.
מלחין בילה את שנותיו האחרונות בניו יורק. גופתו הובאה לקבורה בישראל, בבית העלמין קריית שאול. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.