top of page

דון ברק

קולנוען ותסריטאי

עברית, אנגלית

ישראל

Globe_icon-white.svg.png
Location Mark

דון ברק הוא קולנוען, כותב, עורך ועורך תסריט זוכה פרסים בינלאומיים. הוא למד BFAבקולנוע באוניברסיטת תל-אביב. בנוסף לעבודתו היצירתית, דון פרסם לאורך השנים מאמרים וכתבות על קולנוע ואמנות הסיפור. ב-2015, ספר העיון שלו "ספר התסריט הקצר" הופק ויצא-לאור ע"י אוניברסיטת תל-אביב ואיגוד התסריטאים הישראלי.

לקטול את המפלצת – השולט בנרטיב, שולט בעם

לאחר נפילת האידיאולוגיות הגדולות של המאה ה-20, תנועת-הנגד הפוסטמודרנית החלה את עלייתה דרך כלי עוצמתי אחד – הסיפור. בטיעון לשחרר את בני-האנוש ולמנוע שוב את זוועות המאה ה-20 עם פלורליזם, אינדיבידואליות, גיוון וחופש ביטוי – הסיפור הפוסטמודרני משפיע על חיינו, מהפוליטיקה למדיה, אמנות ובידור. בהרצאה ליוצרי וצורכי תוכן, נחשוף מה השתנה באמנות הסיפור. האם אנחנו הולכים לכיוון החופש שהפוסטמודרניזם טען לו, או שמא הגולם קם על יוצרו לאיום גדול יותר על כולנו?

חייזרים – אז למה אנחנו צריכים אותם?

סיפורי מד"ב המתארים חייזרים סופרו כבר אלפי שנים, אבל מדוע? כיצד השתנו הגישות כלפי חייזרים לאורך ההיסטוריים, למה ומה היו המשמעויות של חוצנים וסיפורים עליהם לאנושות.

איך אמנות הסיפור עובדת על הדף והמסך? (ולמה לפעמים היא אינה עובדת)

מה היה קורה אם טום קרוז וניקול קידמן לא היו מככבים ב"עיניים עצומות לרווחה"? האם פולנסקי בחר בז'אנר הלא נכון לסרטו שלו? האם שפילברג הרס את סרטו? האם ג'יימס קמרון ירה ברגלו (הדרמטית) לטובת הספקטקל בסדרת סרטי "שליחות קטלנית"? כיצד החלטות בימוי והפקה משנות, עוזרות או הורסות סיפורים קולנועיים? דרך סיפורים מאחורי הקלעים ודוגמאות קולנועיות, נלמד לא רק לראות את מה שמראים לנו, אלא מה היה יכול או עדיף להיות; כיצד ומדוע אמנות הסיפור עובדת ומדוע לפעמים היא לא.

הזמנת הרצאה - 
Book
bottom of page