אופיר בראל
חוקר סייבר ובינה מלאכותית, סדנת יובל נאמן, אוניברסיטת תל אביב
עברית
ישראל


אופיר בראל הוא חוקר בסדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת תל אביב מאז 2018, המתמחה בהשפעות של סייבר, רשתות חברתיות ובינה מלאכותית על ביטחון לאומי. בעבר ביצע מיזמי מחקר עבור משרד החוץ, המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ואוניברסיטת רייכמן בנושאי ביטחון, טכנולוגיה וחדשנות דיפלומטית. בעל תואר שני ביחסים בין-לאומיים מהאוניברסיטה העברית. כמרצה, אופיר מעביר הרצאות על השפעות הפייק ניוז ברשתות החברתיות למגוון קהלים, תוך שילוב בין תובנות אקדמיות עדכניות לסיפורים מהשטח. בעברו שימש כחבר סגל המרכז לדיפלומטיה ציבורית והסברה ישראלית.
האמת שמאחורי הפייק
למה אנחנו נופלים שוב ושוב בפח של הפייק ניוז? איך נוצר סיפור שקרי שמצליח להשפיע על התודעה ולסחוף מיליונים? ההרצאה צוללת אל מנגנוני ההשפעה של הפייק ניוז המופץ ברשתות החברתיות דרך סיפורים מרתקים מהארץ ומהעולם, למשל סביב הרעלת מזון המונית בניו יורק. בסוף ההרצאה, נקבל עצות מעשיות ופשוטות לזיהוי פייק ניוז, על בסיס נסיונה העשיר של סוכנת CIA לשעבר.
תופעת הפייק ניוז בזירה הפוליטית
ההרצאה עוסקת בשיטות בהן פייק ניוז מופץ במטרה להשפיע על סדר היום בזמני מערכות בחירות ומלחמות. בהרצאה נגלה מה מאפיין את הפייק ניוז המופץ נגד ישראל בעולם בזמן מלחמת חרבות ברזל וכיצד גורמים זרים- ובראשם איראן- הפיצו בישראל מידע כוזב כדי לערער את החוסן החברתי ולפגוע בביטחון הלאומי בזמן המלחמה. בנוסף, כוללת ההרצאה עצות מעשיות ומוכחות לזיהוי פייק ניוז בצורה אפקטיבית.
פייק ניוז בעידן הבינה המלאכותית
הבינה המלאכותית כבר כאן, והיא לא רק משנה את המציאות, אלא גם את הדרך בה אנו תופסים אותה. בהרצאה ניחשף לעקרונות הבסיסיים של בינה מלאכותית, נגלה כיצד היא מנוצלת ליצירת פייק ניוז משוכלל בישראל ובעולם ונבין את ההשלכות ההרסניות של התופעה הזו. בסיום ההרצאה, נקבל עצות לזיהוי פייק ניוז מבוסס בינה מלאכותית ולהבחנה בין מידע מהימן לכוזב.