top of page

רועי בן עמי

מרצה למחקר ואסטרטגיה שיווקית

עברית, אנגלית

ישראל

Globe_icon-white.svg.png
Location Mark

חוקר ואנליסט מידע עם מעל 10 שנים בעולם הפרסום והשיווק. בתפקידי האחרון ניהלתי מחלקת מחקר ואנליזה במשרד פרסום גדול וכיום בעל חברה למחקרי שווקים ואסטרטגיה וכן מרצה במכללת ספיר, כנרת ואוניברסיטת אריאל.
ה"אני מאמין" שלי:
סוקרטס האמין ש"חיים שאין בהם חקירה, לא כדאי לו לאדם לחיותם". הוא האמין שלעשות רע פירושו לא לנהוג בתבונה ולכן אחד ממקורות ברע הוא באי-הידיעה ובבורות.
מידע הוא הזהב החדש. אכן מאתגר להגיע לידיעה האמיתית, אך ההישג הגדול מתחיל בהכרה ש"אני יודע שאינני יודע" ומכאן השאיפה והרצון לדעת. עסקים, מותגים ואינדיבידואלים שחוקרים את עצמם ואת סביבתם באופן תדיר – ימשיכו לחיות ולשגשג ובלבד שמכירים בכך שתהליך החיפוש לעיתים חשוב ממציאת הפתרון לבעיה פרטנית.

הסיפור – הכלי היעיל ביותר שלנו

בבסיס החשיבה האנושית עומד הסיפור - הסיפור שאנו מספרים על עצמנו ועל העולם והסיפור שהעולם מספר עלינו. מותגים חזקים מודעים לכך שבסיס הכוח שלהם הוא פחות בנראות הוויזואלית אלא בתפיסה הנרטיבית - בסיפור שלהם. ההרצאה תעסוק בקשר בין עקרונות "סטורי-טלינג" באסטרטגיה התקשורתיות-שיווקית של מותגים מצליחים לבין מקרים וטכניקות מתחום המודיעין. ההרצאה תבחן את מרכיבי הסיפור המותגי האפקטיבי, לרבות הבנת רגשות, פיתוח פרסונות, הקשרים ומבנה, ותדגים כיצד ניתן להתאים וליישם אלמנטים אלו לעבודה מקצועית במגוון תחומים. על ידי הבנת אמנות הסיפור והשפעתו על רגשות ניתן להעביר את המסרים שאנו מעוניינים להעביר באופן אפקטיבי ואטרקטיבי יותר בכל תפקיד או תחום בו נעסוק. ההרצאה תדגיש את הערך של סיפור סיפורים במתן פתרונות יצירתיים, שיפור קבלת החלטות וגישות ניהוליות שונות.

מחקרי שווקים - השוק הישראלי בראי התנהגות הצרכנים

אנחנו חיים בעולם בו כמות המידע והנגישות אליו עולות בהתמדה. לכאורה נראה כי זו מגמה חיובית – בכל זמן וכמעט מכל מקום וניתן לגשת למידע שעד לא מזמן דרש הגעה פיזית למקור המידע או היעזרות במומחיות מיוחדת. לצד זאת, עולה כמות המידע המזויף (Fake), הארכאי ובמקרה הגרוע – הזדוני שבכוונתו להטעות. באמצעות מודלים ומתודולוגיות ישנן דרכים להגעה למידע אמין ואיכותי וזיקוקו לכדי תובנות וידע שישרת את הצרכים העסקיים. בנוסף, נבין בהרצאה מיהו הצרכן הישראלי, ואילו סגמנטים צרכניים עיקריים ישנם בשוק הישראלי כולל במגזרים הערבי והחרדי.

אישיות המותג - מודל הארכיטיפים

רוב בני האדם פועלים ברמת התת-מודע דרך תבניות אישיותיות. לכולנו קרה שבשניות הראשונות של שיחה עם אדם חדש פיתחנו בראשנו, לא תמיד באופן מודע, תבנית אישיותית כלשהי לגביו. תבנית זו נסמכת הן על ניסיון החיים שלנו האישי שלנו באינטראקציה חברתית אך גם במה שקארל יונג קורא "התת-מודע הקולקטיבי" - תבניות אישיותיות קולקטיביות שבני-אדם משתמשים בהם ודרכם בוחנים את סביבתם החברתית. המודל משמש מותגים ארגונים בתהליכי בניית פרופילים צרכניים ותהליכי סגמנטציה בקרב קהלי יעד וכן בתהליכי מיתוג בו נדרשים אותם מותגים לפתח "אישיות מותג" דרכה הם מעוניינים שהסביבה העסקית תתפוס אותם.

הזמנת הרצאה - 
Book
bottom of page